29 Temmuz 2011 Cuma

Sıcaklardan Kurtulmanın 10 Alternatif Yöntemi

Sevgili blog, n'aber? Beni sorarsan fena sayılmam..İyi-kötü idare ediyorum çok şükür..Ultra-teknolojik laboratuarımda gittikçe artan sıcaklara karşı alternatif serinleme yöntemleri geliştirmekle meşgulüm..Malum, herkesin sürekli olarak havuza girme şansı yok..Klimalar da baş ağrısı yapıyor...Günde 423234 kere duşa girmek yetmiyor..Bu çalışma ile Nobel Bilim ve Barış ödüllerini aynı anda alacağım inşallah..Hatta biraz daha zorlarlar ise araya Nobel Edebiyat ödülü ve oscar sığdırabilirler...Öyle büyük bir araştırma yapıyorum (araştırmanın ne kadar önemli olduğunu yazının geneline bakarak anlayabilirsin, yanıyorum)...Neyse..Sözü fazla uzatmadan burada son vereyim..1 haftadır yaptığım yoğun beyin fırtınası sonucu işe yarayabileceğini düşündüğüm teoriksel 10 serinleme yöntemini yazmaya başlayayım...Sevgilerimle...Panda:


1-Su Savaşı
Malzemeler: Katılacak kişi sayısı kadar su tabancası, su
Ne olduğu adından rahatlıkla anlaşılabilen, hazırlanması gayet kolay bir yöntem..Bu yöntem için teorikellikten çıkıp bir takım deneyler de yaptım..Basit ve etkili...Ancak evde denemeniz durumunda, yöntem bitince temizlik yapmanız gerekiyor...hem de daha dikkatli hareket etmek zorunda kalıyorsunuz...tek dezavantajı bu..

2-Dev Buz Kütlesi
Malzemeler: Dev buz kütlesi, dev kap
Evet..Dev buz kütlesi..Saw 4'teki gibi bir boyut yeterli..Çıkıp üstüne oturularak serinlenebilir..Bu yöntemin sorunlarına gelirsek..Bu büyüklükte bir buz parçası bulmak zor olabilir..Ayrıca buzun erimesi %90a yaklaşınca "küçük buz parçasının üstünde durmaya çalışan kutup ayısı"na benzer üzücü bir görüntü oluşturabilirsiniz..Hasta olmanız da muhtemel

3-Devekuşu Sendromu
Malzemeler: Bir kova su
Yine basit bir yöntem..Kafamızı kuma gömer gibi belirli aralıklarla suya "gömüyoruz"..Kafamız serinlediği için vücudumuz da serinlemiş oluyor...Neden olmasın? Denemekten zarar gelmez..

4-Yapay Yağmur
Malzemeler: Boş oda spreyi kutusu, soğuk su (içine buz da koyulabilir)
Bu yöntemi çok uzun zamandır uygulamaktayım, başta onu söyleyeyim..Yapmanız gereken yapay yağmur makinesi(!)ni başınızın üstünde tutup yere paralel bir şekilde -makinenin ağzı havaya bakacak- 2-3 kez sıkmak..Ne kadar yukarıdan sıktığınıza bağlı olarak bir süre sonra yağmur zerrelerine benzer bir etki altında kalıyorsunuz..Ferahlıyorsunuz..Çok güzel bir yöntem..

5-Buzdolabı İzlemek
Malzemeler: Dolu bir buzdolabı
Belirli aralıklarla buzdolabını açıp seyrediyorsunuz..Bu sırada serinliyorsunuz..Bu yöntemde buzdolabının dolu olması önerilir, çünkü boş buzdolabına bakmak sıkıcı(!)...

6-Yoğurt Topu
Malzemeler: Buzdolabında bekletilmiş yoğurt
Kar topuna alternatif olabilecek bir yöntem..Katılımcıların her biri kutusundan bir avuç yoğurt alıp rakibine fırlatacak..Sonrası ise "yoğurt savaşı"...Kirli bir yöntem olması ve -"nimetle şaka olmaz" düsturundan yola çıkarsak- cehennemde cayır cayır yanacak olmamız bu yöntemin önündeki engeller..Yoksa neden olmasın?

7-Yapay Plaj
Malzemeler: Fazlaca kum, printer, yapıştırıcı, küvet, çeşitli plaj malzemesi (şezlong olursa süper olur), mayo, müzik çalabilen bir adet..
Bu yöntem fazla meşakatli ve masraflı gibi görünse de yapılması halinde çok işe yarayacağını düşünüyorum..Kısaca anlatmak gerekirse "banyomuzu plaja çeviriyoruz"..Bunun için önce bilgisayarımızdan gökyüzü çıktıları alıp duvara yapıştırıyoruz..Yapıştırıcı olarak peligom öneririm..Hem kaliteli yapıştırıcıdır, hem de beyin hücrelerinizi etkileyerek inandırıcılığın artmasını sağlar..Sonra banyomuzun zeminine kumu döküyoruz..Su ile doldurulmuş küvetimiz de denizimiz oluyor..Mayomuzu giyip, plaj malzemelerimizi de etrafa serpiştirdikten sonra geriye bir tek müzikçalardan dalga/martı vs. sesi dinlemek kalıyor..Buyrun size yapay plaj..Psikolojik olarak serinleme sağlanabilir..Yetmezse duş başlığınız sayesinde küçük "yaz yağmurları" oluşturabilirsiniz...Kolay gelsin...

8-Çıplak Yaşam
Malzemeler: -
Yöntem "malzemesiz kalmak"tan ibaret zaten..Ucuz ve kullanışlı..Zaten sıcaktan bunalmış vücudunuzdan giysi zulmünü atıyorsunuz..Serinletmese de iyi hissettiriyor..Not: Evde tek başınıza olmanızı öneririm..

9-Her Şey Aklında
Malzemeler: Bir adet Zen ustası
Her şeyin aslında aklımızın bir oyunu olduğunu, dolayısı ile sıcağında kafamızın içinde olduğunu kabul ediyoruz bu yöntemde..Bir Zen ustasından alacağımız eğitim ile sıcağı kafamızdan atıyoruz..Eğitim süresi biraz uzun olabilir ama denemekte bir zarar görmüyorum..

10-Ters Etki
Malzemeler: Battaniye
9 numaralı yöntem ile paralel sayılabilecek bir yöntem..Her şey görecelidir ve "kötünün kötüsü var" düsturlarından yola çıkarak yazın "derecesini artırıyoruz"..Yaklaşık 10-15 dakika battaniye altında oturduktan sonra -eğer su haline geçmemişsek- battaniyenin altından çıkıyoruz..Ve biraz önce şikayet ettiğimiz sıcaklığın aslında o kadar sıcak olmadğını, soğuk bile sayılacağını düşünüyoruz..Bu yöntemde de evde yalnız olmanızı tavsiye ederim, yoksa gören kişi tarafından yıllarca "salak" diye çağrılabilirsiniz..

Bonus Yöntem-Antartika!
Malzemeler: Bir adet Antartika bileti
Yukarıdaki yöntemlerin hiçbiri ile uğraşmak istemiyorsanız alın size bonus yöntem..Belki de en, en, ennn etkilisi...Hem vize alma derdi de yok..Bir uçak parasına yeni yerleri görmüş ve serinlemiş olacaksınız..Hem fok balıkları ile penguenleri izleme şansınız da olur..Daha ne olsun? Di mi?

Biterken Green Day - Holiday çalıyordu..Kendinize iyi bakın efem...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

:) bır suru yontem bulmussun hangısını secsem bılemedım .

Uyumayan Ses dedi ki...

8 iyi 8. ben öyle yapıyorum, üşengeç adamım :)

Panda dedi ki...

@dolunay: seç-beğen-al..hangisi hoşuna gittiyse :) ayrıca bu sıcaklar devam ettiği sürece daha bir sürü yöntem bulacağıma eminim :)

@jano: al benden de o kadar :)

üç ünsüz içinde iki ünlü dedi ki...

bonus yöntem çok cezbedici :))
bu arada sayfamdaki sözü çaldım bir dost sohbetinden :)))

cigarette smoking man dedi ki...

her şey akılda bitiyorsa neden hala terliyorum.

Panda dedi ki...

üç ünsüz: biraz masraflı ama olsun :) tatil köylerine gidip sıcakta pişmekten iyidir :)

cedric: yeterince iyi yapamıyorsun demek ki..çalışmaya devam, üşüyoruz, üşüyoruz, üşü......:)

cigarette smoking man dedi ki...

bunu becerdiğim an köz üstünde çıplak ayak yürümeyi deneyeceğim.

Panda dedi ki...

bence köz üstünde yürümek bu havalarda "sıcak yok" demekten daha kolay :) önce onu dene bence :)

karamba dedi ki...

üşüyorum