20 Temmuz 2011 Çarşamba

Alternatif Kutuplaşmalar #1


Malum..Sürekli bir kutuplaşma-ötekileştirme hali içindeyiz..Sanki ülkede herkes birbirinden nefret ediyor da, işi resmileştirmek üzere neden arıyor..Hep aynı nedenleri duymaktan bıkanlar varsa..Buyrun yeni kutuplaşmalar...

 -Diyarbakır’da yaşanan terör saldırısının ardından ülkemiz yine karıştı sayın seyirciler..13 kişinin şehit olduğu saldırı hakkında “bunlar ergenekonun son çırpınışları, dayan tayibim :(” görüşlü grupla, karşıt görüşlü “terör akp’nin suçu, alın size istikrar :(“ grubu birbirine girdi..Kavga sosyal paylaşım sitelerinde gerçekleştiği için can kaybı olmadı..Konuyla ilgili açıklama yapan bir yetkili “bir de facebook üzerinden vatan kurtaran insanlara kızarlar..bakın ne güzel-zararsız bir kavga oldu..Kavga sırasında 15 yaşında bir gencin klavyesinin q tuşu kırılmış, başka hasar yok..Keşke savaşlar da w.o.w. üzerinden yapılsa” dedi..Hayatlarının baharında kaybettiğimiz 13 insan için hiçkimse birşey söylemedi..

-Messi mi Ronaldo mu? Dün telegol’de başlayan tartışma istenmeyen görüntülere sebep oldu..Programa telefonla katılan Ronaldocuların “messi hanım evladı” açıklaması üzerine iki taraf taksim meydanında birbirine girdi..Olay sırasında “Arda Turan ulaaaan” diye bağırarak kendini yakmaya çalışan Hıncal Uluç, çevre esnafı tarafından son anda durduruldu ..

-Kız isteme merasimi sırasında büyük olay! Kahve faslı sırasında "şekerli kahve" isteyen damat, "şekersiz kahve"ci müstakbel kayınpederi tarafından yumuşak olmakla suçlandı..Gerilen sinirler, aşırı "latte"ci olan gelinin ortanca teyzesinin iki tarafa da "kro" demesi ile koptu...Çıkan kavgada iki fincan ile bir fincan altlığı kırıldı..Şimdi gözler bir ay sonra yapılacak nişanda..

-Harry Potter’ın son filmi hakkında “H.P. 2007 de son kitabının ardından bitmiştir, şimdi H.P. bitiyor diye üzülenler haindir” açıklaması yapan kitapçılar, filmciler tarafından protesto edildi…Bir filmci konu hakkında "Biz onlar yas tutarken bir şey dedik mi? O zaman biz 4üncü ya da 5inci filmi izliyorduk, benzer bir açıklama yapabilirdik ama yapmadık..Saygı duysunlar" derken, başka bir filmci "Bana göre tüm Harry Potter severler birdir..Benim kitapçı arkadaşlarım da var mesela" dedi..Yürüyüş sırasında kitap yakmaya kalkışan bir provakatör güvenlik güçleri tarafından tututklandı..

-Havaların gittikçe ısınmasına sinirlenen kışseverler, kış aylarında “keşke yaz gelse yeaaa” diyen yazseverlere saldırdı.. “Alın size yaz, yanıyooooz” diyen kışseverleri Türkiye Klimacılar Birliği sakinleştirdi..Klimalarda en az 12 ay taksit sözü alan kışseverler toplu halde "karlaar düşeer, düşer düşer ağlarııım" şarkısını söyledikten sonra dağıldı..

-Vodafone ile Turkcell arasında büyük çatışma! Vodefone'nun her reklamında Turkcell'e taş atmasına sinirlenen Turkcellliler Vodafone binasını bastı..Haberi duyan Vodafonelular "kırmızııııı" sloganları eşliğinde Turkcelllilere saldırdı..Olayı sonradan öğrenen Avealılar ise "Bize niye haber verilmedi? Biz de üçüncü büyük operatörüz..Birileri üç büyükleri iki büyüğe indirmeye çalışıyor, çok ayıp" dedi..

Biterken Ida Maria - Cherry Red çalıyordu...Kendinize iyi bakın :)

0 yorum: